Historický nábytek : konstrukce, údržba, restaurování - Losos, Ludvík, 1933- (Grada, 2013)
Encyklopedie historického nábytku seznamuje s používanými materiály, konstrukcí (lůžkový, sedací, ukládací nábytek apod.), technikami zdobení a povrchovou úpravou na základě doby vzniku a slohového zařazení. Dále se věnuje péči o historický nábytek a jeho restaurování. V závěru uvádí informace o kopiích, napodobeninách, falzech a znalectví. Obsahuje také slovník odborných výrazů.
Terminologický slovník
Keywords: historický nábytek; restaurování nábytku; historic furniture; furniture restoration; monografie; monographs