Úvod do problematiky extremismu : příručka pro pedagogy - Lebeda, David, 1972- (Wolters Kluwer Česká republika, 2013)
Příručka přináší definici pojmu extremismus, najdeme v ní základní charakteristiku levicového a pravicového extremismu, přehled tuzemských extremistických politických stran i hnutí. Text rozebírá další druhy extremismu: náboženský extremismus a divácké násilí a zkoumá rovněž úlohu české policie při potírání extremismu. Součástí textu jsou rovněž nejrůznější rady a doporučení, jak na školách k tomuto společenskému problému přistupovat.
Keywords: extremismus; boj proti extremismu; extremism; extremism control; příručky; handbooks, manuals, etc