Kanada - Fiřtová, Magdalena, 1976- (Stručná historie států, 2014)
Publikace zachycuje jednotlivé historické etapy kanadských dějin. Popisuje život původního obyvatelstva indiánů a Inuitů, velké množství etnik jako odraz geografických odlišností země, pronikání Evropanů na kontinent, dále následnou kolonizaci, anglo-francouzské soupeření, britskou nadvládu, sjednocení provincií, období konfederace a britského dominia, získání nezávislosti, vývoj a směřování země až po současnost. Kniha je doplněna o seznam původních obyvatel, přehledy politických představitelů, doporučenou literaturu, fakta v podobě encyklopedického hesla či o kapitolu o česko-kanadských vztazích.