Od kabaly k Titaniku : deset studií nejen z dějin umění - Konečný, Lubomír, 1946-; Rollová, Anna, 1945-; Švácha, Rostislav, 1952- (Artefactum, 2013)
Jednotlivé studie zpracovávají novým způsobem rozmanitá témata: zabývají se např. výtvarnou tvorbou V. H. Brunnera a její spojitostí s životem české výtvarné bohémy, základními strukturními prvky obrazu (bod, střed, linie) a jejich novými interpretacemi, fenoménem architektonických soutěží, kabalistickými zájmy císaře Rudolfa II. a jejich odrazem v Rudolfově soukromé císařské koruně apod. Společným rysem námětově velmi různorodých statí, které přinášejí mnoho zajímavých kulturněhistorických poznatků, je snaha autorů opustit bezpečnou půdu tradičních dějin umění a vydat se směrem k šířeji pojatým vizuálním studiím a vizuální kultuře.