Příručka dynamické meteorologie - Pechala, František, 1931-2005; Bednář, Jan, 1946- (Academia, 1991)
Publikace určená studentům a pracovníkům v meteorologii poskytuje výklad o termodynamice suchého a vlhkého vzduchu, statice a dynamice atmosféry.
Vydalo nakl. Academia ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí České republiky
500 výt.
Keywords: meteorologie; fyzika atmosféry; dynamika atmosféry; termodynamika atmosféry; meteorology; atmospheric physics; dynamics of the atmosphere; atmospheric thermodynamics; příručky; handbooks, manuals, etc