Příručka dynamické meteorologie - Pechala, František, 1931-2005; Bednář, Jan, 1946- (Academia, 1991)
Publikace určená studentům a pracovníkům v meteorologii poskytuje výklad o termodynamice suchého a vlhkého vzduchu, statice a dynamice atmosféry.