Boeing v pavoučí síti a dalších 99 analogií ze světa vědy - Levy, Joel, 1971- (Grada, 2012)
Věda vůbec není těžká, pokud používá správná přirovnání. Kniha Boeing v pavoučí síti dělá přesně to a navíc zábavnou, lehce zapamatovatelnou formou. Demonstruje rovnou stovku základních vědeckých jevů a skutečností ze sedmi oborů - popisuje to neuvěřitelné skutečnosti našeho světa termíny z každodenního života. Kniha je skvěle vizuálně provedena a díky jednoduchému a názornému zobrazení v kombinaci s intuitivním výkladem je srozumitelná každému čtenáři. Zahrnuje analogie z mnoha vědních oborů: fyzika, chemie, astronomie, biologie, geografie, anatomie i technologie. Na stránkách této knihy objevíte, jak rozsáhlý je vlastně vesmír, jak nepatrní jsou někteří jeho obyvatelé... a také se dozvíte, co má třeba pavouk spřádající své sítě společného s vědou. Nakladatelská anotace.