Velké otázky. - Ayala, Francisco José, 1934- (Universum (Knižní klub), 2014)
Autor zkoumá vznik a vývoj života, jaký známe. Provádí nás od základních principů adaptace a přírodní selekce až k nejnovějšímu výzkumu klonování a inteligence a přitom odhaluje, jak se zrodil živý svět, a zodpovídá kontroverzní otázku evoluce. Nakladatelská anotace. Kráceno.