Bla bla bla : co dělat, když slova nestačí

Bla, bla a bla je dle autora termín pro nesprávnou, zahlcující či nudnou mluvu. Příčinou takto nevhodného mluvení je řečníkovo okouzlení vlastními slovy. Autor definuje blablametr - pomůcku, díky níž lze snadno zjistit výši řečníkovy žvanivosti a z ní pramenícího neporozumění. Řešení problému vycház...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Roam, Dan (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Brno : BizBooks, 2012
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788026500407
Physical Description: 358 s. : il. ; 18 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Bla, bla a bla je dle autora termín pro nesprávnou, zahlcující či nudnou mluvu. Příčinou takto nevhodného mluvení je řečníkovo okouzlení vlastními slovy. Autor definuje blablametr - pomůcku, díky níž lze snadno zjistit výši řečníkovy žvanivosti a z ní pramenícího neporozumění. Řešení problému vychází z nejnovějších výzkumů mozku: jedna z hemisfér je verbální a lineární, druhá vizuální a prostorová. Je tedy vhodné orientovat se nikoliv jen na slova, ale i na obrazy: publikace přináší propracovaný systém náčrtků a obrázků, jenž má doprovázet každý mluvený text. Nejde však jen o malůvky, ale o vytváření promyšlených myšlenkových map, jimiž lze jasně a srozumitelně předat myšlenky - systém map suplujících nejrůznější prezentace tvoří závěr knihy.
Příručka učí pomocí propojení verbálního a vizuálního myšlení efektivněji přemýšlet, studovat a předávat své myšlenky ostatním.
Item Description: Přeloženo z angličtiny?
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788026500407