Moderní výuka chemie

Metodická příručka pro učitele chemie na základních a středních školách přináší nejen informace o vývoji výuky chemie a systému současného chemického vzdělávání, ale především popis nejrůznějších metod práce učitelů a žáků.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Mokrejšová, Olga, 1958- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze : Triton, 2009
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788073872342
Physical Description: 165 s. : il. ; 23 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Metodická příručka pro učitele chemie na základních a středních školách přináší nejen informace o vývoji výuky chemie a systému současného chemického vzdělávání, ale především popis nejrůznějších metod práce učitelů a žáků.
V souvislosti s novým rámcově vzdělávacím programem se mění pojetí výuky od klasického seznamování s neměnnou soustavou poznatků k novým metodám, které povedou k větší aktivitě studentů a umožní jim novým poznatkům porozumět a aplikovat je v praxi. Jedná se např. o rozvíjení metod kritického myšlení ve výuce chemie, experimentální a praktická práce v procesu učení i nejrůznější způsoby průběžného monitoringu a hodnocení práce studentů. Knihu doplňují rozsáhlé přílohy obsahující schémata postupů práce, příklady úloh pro cvičení, příklady úryvků pro práci s textem, příklady hodnocených kritérií a bodování žákovské práce. Na závěr je uvedeno porovnání výukových metod.
Bibliography: Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
ISBN: 9788073872342