Algebra bez (m)učení : od arabských matematiků k tajným šifrám: matematika v každodenním životě : fascinující čísla a rovnice - Willers, Michael, 1967- (Grada, 2012)
Autor se soustředí na algebru elementární, která se vyučuje na středních školách. Začíná úplnými základy algebry, zabývá se aritmetickými operacemi s čísly a proměnnými, řešením rovnic. Seznámí též s významnými matematiky celého světa, s jejich myšlenkami a zákony. Výklad je doplněn úkoly, cvičeními a řešenými příklady.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje rejstřík
Keywords: dějiny matematiky; algebra; history of mathematics; populárně-naučné publikace; popular works