Stručná historie času : od velkého třesku k černým dírám - Hawking, Stephen, 1942-2018 (Aliter (Argo : Dokořán), 2007)
Populárně vědecká publikace anglického fyzika vysvětluje vznik a podstatu vesmíru, problematiku času a prostoru, teorii černých děr a další otázky.