Fyzika na dvoře : 100 zábavných pokusů pro každého - Chajda, Radek, 1973- (Edika, 2013)
Kniha obsahuje návody k experimentům, které je možno provádět bez složitých aparatur a pomůcek. Potřebovat budete pouze předměty běžné denní potřeby (např. PET láhev, sklenici, papír, vodu, svíčku atd.). Čas na přípravu je také minimální. S touto knihou zjistíte, že fyzika opravdu není nuda. U každého pokusu jsou uvedeny potřebné pomůcky, popis přípravy a provedení pokusu doprovázený názornou kresbou i následné vysvětlení, jak a proč jste došli k určitému výsledku. Příručka pro mladé experimentátory je pokračováním úspěšné publikace Fyzika v kuchyni.
Keywords: fyzikální pokusy; physical experiments; příručky; publikace pro děti; handbooks, manuals, etc; children's literature