Zábavné experimenty pro děti : jednoduché fyzikálně a chemicky zaměřené pokusy pro malé vědce - Chajda, Radek, 1973- (Computer Press, 2010)
Publikaci využijí děti doma, nebo může být vhodným doplňkovým materiálem pro přírodovědné předměty ve škole a v mimoškolních kroužcích. Za použití jednoduchých pomůcek si děti vyzkoušejí pokusy, při kterých prozkoumají mnoho zajímavých jevů, ověří si platnost přírodních zákonů a lépe si je zapamatují. Děti si vyrobí např. provázkový telefon, model ruky, kuličkovou dráhu a přesýpací hodiny.
Keywords: chemické pokusy; fyzikální pokusy; chemical experiments; physical experiments; příručky; publikace pro děti; handbooks, manuals, etc; children's literature