Sopky a sopečné vrchy České republiky - Janoška, Martin, 1966- (Academia, 2013)
Populárně naučná publikace se zabývá terénními pozůstatky třetihorní vulkanické činnosti, jejichž morfologické útvary vytvářejí v mnoha regionech typický ráz české krajiny.
Terminologický slovník
Keywords: sopky -- Česko; volcanoes -- Czechia; průvodce; populárně-naučné publikace; guidebooks; popular works