Hmyzí rodiny a státy - Žďárek, Jan, 1938- (Academia, 2013)
Doplněné a rozšířené vydání knihy „PROČ vosy, včely, čmeláci, mravenci a termiti... aneb HMYZÍ STÁTY“ (r. vyd. 1997). Obsahuje devět nových kapitol ze života hmyzích rodin. Zařazeny jsou kapitoly o společenských pavoucích. Kompletní seznam citovaných pramenů, unikátní makrofotografie ze života popisovaného hmyzu.
Keywords: sociální hmyz; ekologie živočichů; sociobiologie; etologie; komunikace živočichů; social insects; animal ecology; sociobiology; ethology; animal communication; monografie; monographs