Fyzika bez (m)učení : od elektronu ke kosmické rychlosti: teorie relativity v každodenním životě : fascinující zákony hmoty - McPhee, Isaac, 1982- (Grada, 2012)
Publikace představuje nejvýznamější starověké řecké myslitele, kteří stáli u počátků fyziky. Seznamuje s průlomovými teoriemi Kopernika, Galilea a dalších, kdy se v Evropě v období renesance začala fyzika rozvíjet. Pokračuje dílem Isaaca Newtona, vysvětluje teorii pohybu, gravitace, termodynamiky ad. Popisuje 19. stol., které bylo zásadní ve vývoji fyziky, došlo k objevení atomu, elektronu a radioaktivity. Pokračuje objevem odvětví realitivity a kvantové mechaniky ve 20. stol. Závěr knihy je věnován fyzikálnímu výzkumu.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje rejstřík
Keywords: fyzika; dějiny fyziky; physics; history of physics; populárně-naučné publikace; popular works