Vesmír v tweetech : velké myšlenky a jejich stručná objasnění - Chown, Marcus, 1959-; Schilling, Govert, 1956- (Kniha Zlín, 2012)
Autoři mají odpovědi na všechno, počínaje základními úvahami - Proč je obloha v noci temná? Proč se hvězdy na noční obloze chvějí? - až po ty nejzáludnější - Co jsou kvasary? či Co předcházelo Velkému třesku? Některé otázky v této geniálně informativní publikaci se ukazují být stejně překvapivé jako odpovědi na ně. Je možné, že veškeré galaxie, které jsme pomocí dalekohledů schopni spatřit, nejsou ničím jiným než optickým klamem? Dalo by se na Saturnově měsíci Titanu plavat? Jak je možné, že se Měsíc nezřítí na Zemi? (Což, jak se ukáže, mimochodem není vůbec hloupá otázka.) A plaval by Saturn, kdybychom měli dost velkou nádrž s vodou? Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: vesmír; kosmologie; astrofyzika; universe; cosmology; astrophysics; populárně-naučné publikace; popular works