A glossary of catchwords of the Czech avant-garde : conceptions of aesthetics and the changing faces of art 1908-1958 - Bílek, Petr A., 1962-; Vojvodík, Josef, 1964-; Wiendl, Jan, 1969- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Carolinae Pragensis, 2011)
Kolektivní monografie objasňuje klíčové pojmy české umělecké avantgardy, a to zejména v oblasti výtvarného umění a literatury.