Vědění a učení v globalizovaném světě: aktéři a změny - Kopecký, Martin, 1977- (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, 2013)
Cílem publikace je kritické posouzení politických, sociálních, kulturních a dalších aspektů soudobé globalizace, které bezprostředně souvisejí s proměnami vědění a učení.
Keywords: vzdělávací politika; sociologie výchovy; výchova a vzdělávání -- interdisciplinární aspekty; globalizace; kulturní integrace; educational policy; educational sociology; education -- interdisciplinary aspects; globalization; cultural integration; kolektivní monografie; collective monographs