Čeština bez příkras - Sgall, Petr, 1926-2019; Hronek, Jiří, 1927-2013 (Karolinum, 2014)
Rozbor obecné češtiny, jazykové vrstvy češtiny běžně používané v mluveném projevu.
Keywords: obecná čeština; spisovná čeština; střídání kódů (lingvistika); standardizace a kodifikace jazyka; common Czech; literary Czech; code-switching (linguistics); language standardization and codification; studie; studies