Kriminologické technologie a systémy I - Zelinka, Stanislav, 1957-; Štefka, Vladislav, 1949- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2013)
"Učební text Kriminalistické technologie a systémy - obecná část, poskytuje základní rozsah poznatků pro předmět kriminalistické technologie a systémy. Obsahově je upraven pro snadnější studium teoretických základů kriminalistiky. Cílem autora bylo připravit učební text, který studentům poskytne potřebný rozsah poznatků v daném předmětu. V učebním textu jsou uvedeny zejména základní kriminalistické kategorie; hlavní pozornost byla věnována pojmům jako je způsob páchání trestného činu, kriminalistická stopa, kriminalistická identifikace, pachatel trestného činu, kriminální situace, technologie, metody, systémy a prostředky kriminalistické praxe, vyhledávání, zajišťování a zkoumání různých druhů materiálních stop, např. daktyloskopie, mechanoskopie, balistika, trasologie, zkoumání ručního písma atd. Učební text je určen nejen pro posluchače Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, ale může být i vhodnou studijní pomůckou i pro studenty v jiných bakalářských a magisterských studijních programech, případně i širší odborné veřejnosti."--Autorská anotace
Nad názvem: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta aplikované informatiky
Keywords: kriminalistika; trestné činy; kriminalistické stopy; kriminalistická metodika; kriminalistická technika; criminal investigation; crimes; criminalistic traces; criminal investigation methodology; criminalistic techniques; učebnice vysokých škol; elektronické knihy; textbooks (higher); electronic books