Technické prostředky integrované automatizace - Hruška, František, 1941- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2012)
"Technické prostředky pro řídicí a informační systémy vedle programovaných prostředků zajišťují funkční a technickou strukturu. Studium technických prostředků vyžaduje je představit podle čtyř subsystémů: zařízení pro počítačové centrální jednotky, prvky měření a snímání, mechanizmy pro ovládání a prostředky pro přenos data komunikaci. Počítačové centrální jednotky jsou popsány z pohledu velkých sálových počítačů, kancelářských a průmyslových personálních počítačů, programovatelných a výpočetních automatů, embedded jednotek a kompaktních regulátorů. Prvky měření jsou uvedeny pro zajištění informaci jednak měřicím postupem pro vybrané technické veličiny (teplota, tak, průtok, hladina, složení a vlastnosti kapalin a směsí plynů, hmotnost, rychlost, poloha a stav, spotřeba tepla a elektřiny), jednak snímáním z nosičů informací (čárové a maticové kódy, RFID, textové a obrazové dokumenty) a pomocí biometrických principů. Ovládací zařízení je presentováno pro řízení toku elektrické energie, řízení toku tekutin a posuvů pevných těles. V poslední částí je to popis prvků pro propojení a přenos signálů a dat pro základní způsoby."--Autorská anotace
Nad názvem: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta aplikované informatiky
Keywords: automatizační technika; automatické řízení; řídicí technika; automatizované systémy řízení; automatizované měřicí systémy; regulátory; automatic control technology; automatic control; control technology; automatic control systems; controllers; učebnice vysokých škol; elektronické knihy; textbooks (higher); electronic books