Robotika - Úředníček, Zdeněk, 1950- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2012)
"Učební texty jsou kompletní učební pomůckou pro předmět Robotika v navazujícím magisterském studiu na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně. Měly by sloužit k získání znalostí a díky řadě příkladů i dovedností v oblasti kinematiky a hlavně dynamiky a řízení, resp. regulace pohybových systémů průmyslových robotů a manipulačních a zčásti i mobilních podsystémů robotů servisních."--Autorská anotace