Kinetika heterogenních reakcí v soustavách tuhá látka - plyn P. Barret ; přeložil Emerich Erdös, Čestmír Černý - Barret, Pierre, 1923-2004 (Academia, 1978)
V první části uvádí autor rozsah reakce a reakční rychlost, seznamuje s volbou experimentálního zařízení a podmínek, probírá experimentální údaje o kinetice reakcí v soustavách tuhá látka-plyn, zpracování experimentálních výsledků a tvar rychlostních rovnic. V druhé části soustřeďuje pozornost na teoretickou interpretaci pokusných dat
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: reakční kinetika; pevné látky; plyny; kinetická teorie kapalin; kinetická teorie plynů