Big short : v útrobách stroje zkázy

Kniha Big Short hladce a poutavě proniká do nitra amerického trhu s hypotékami v době před vypuknutím krize v roce 2008, která záhy přerostla v celosvětovou krizi finanční. Autor využívá své kontakty ze světa velkých financí a prostřednictvím svědectví bezprostředně zainteresovaných lidí a vlastní s...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Lewis, Michael 1960- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Dokořán, 2013
Edition: 1. vyd. v českém jazyce
Subjects:
ISBN: 9788073634872
Physical Description: 323 s. : il. ; 22 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha Big Short hladce a poutavě proniká do nitra amerického trhu s hypotékami v době před vypuknutím krize v roce 2008, která záhy přerostla v celosvětovou krizi finanční. Autor využívá své kontakty ze světa velkých financí a prostřednictvím svědectví bezprostředně zainteresovaných lidí a vlastní suverénní orientace v prostředí nám předkládá vyprávění, jaké jsme o této „nejčistší finanční ekonomické pohromě v dějinách“ ještě nečetli. S pobavením i mrazením v zádech můžeme sledovat osudy a aktivity několika jednotlivců, kteří si jako první plně uvědomili, že rozrůstající se trh s hypotékami se v důsledku pochybné součinnosti wallstreetských investičních bank a ratingových agentur nafukuje v ekonomickou bublinu obřích rozměrů. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Vyprávění o dění ve vysokých finančních kruzích amerického hypotéčního trhu v podání autora, který sám pracoval pro wallstreetskou firmu.
ISBN: 9788073634872