Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu

Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Hagmann, Klaus, 1962- (Author), Essich, Birgit (Author)
Other Authors: Uhrová, Helena (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: [Líbeznice] : Víkend, 2009
Edition: 2. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788074330117
Physical Description: 95 s. : barev. il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

LEADER 02958cam a2200565 a 4500
001 69467
003 CZ ZlUTB
005 20190826005033.0
007 ta
008 090918s2009 xr a e f 001 0 cze d
015 |a cnb002027418 
020 |a 9788074330117  |q (váz.) 
035 |a (OCoLC)757675458 
040 |a PNA001  |b cze  |d BOA001  |d OLA001  |d ABA001 
041 1 |a cze  |h ger 
072 7 |a 663  |x Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 663.551.5  |2 MRF 
080 |a 663.5  |2 MRF 
080 |a 663.83  |2 MRF 
080 |a 641.87:663.82  |2 MRF 
080 |a (035)  |2 MRF 
100 1 |a Hagmann, Klaus,  |d 1962-  |7 xx0066791  |4 aut 
245 1 0 |a Pálíme ovoce :  |b jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu /  |c Klaus Hagmann, Birgit Essich ; [z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová] 
250 |a 2. vyd. 
260 |a [Líbeznice] :  |b Víkend,  |c 2009 
300 |a 95 s. :  |b barev. il. ;  |c 21 cm 
500 |a Terminologický slovník 
500 |a Obsahuje rejstřík 
520 9 |a Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů. 
520 9 |a Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. 
650 0 7 |a pálenky  |7 ph115966  |2 czenas 
650 0 7 |a lihoviny  |7 ph115147  |2 czenas 
650 0 7 |a likéry  |7 ph115148  |2 czenas 
650 0 7 |a výroba alkoholických nápojů  |7 ph276448  |2 czenas 
650 0 9 |a brandy  |2 eczenas 
650 0 9 |a spirituous liquors  |2 eczenas 
650 0 9 |a liqueurs  |2 eczenas 
650 0 9 |a alcoholic beverages production  |2 eczenas 
655 7 |a příručky  |7 fd133209  |2 czenas 
655 9 |a handbooks, manuals, etc  |2 eczenas 
700 1 |a Essich, Birgit  |7 xx0066793  |4 aut 
700 1 |a Uhrová, Helena  |7 xx0000881  |4 trl 
765 0 |t Obst brennen  |9 Česky 
910 |a ZLD002 
992 |a BK  |b SK  |d 3 
993 |a 201402  |b 19 
901 |b 9788074330117  |f 2. vyd.  |o 20110909 
999 |c 69467  |d 69467 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 664HAGMANNK  |7 0  |8 BOOK  |9 126148  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 005  |d 2014-02-21  |o 664/HAGMANN,K.  |p 420010152796  |r 2019-08-26  |v 289.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |x 20100831  |y 01 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 664HAGMANNK  |7 0  |8 BOOK  |9 126149  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 006  |d 2014-02-21  |l 4  |o 664/HAGMANN,K.  |p 420010152795  |r 2019-10-09  |s 2019-09-19  |v 289.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |x 20100831  |y 04