Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu
Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů.
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
[Líbeznice] :
Víkend,
2009
|
Edition: | 2. vyd. |
Subjects: | |
ISBN: | 9788074330117 |
Physical Description: | 95 s. : barev. il. ; 21 cm |
Summary: | Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů. Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. |
---|---|
Item Description: | Terminologický slovník Obsahuje rejstřík |
ISBN: | 9788074330117 |