Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu

Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Hagmann, Klaus, 1962- (Author), Essich, Birgit (Author)
Other Authors: Uhrová, Helena (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: [Líbeznice] : Víkend, 2009
Edition: 2. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788074330117
Physical Description: 95 s. : barev. il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů.
Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR.
Item Description: Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
ISBN: 9788074330117