Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá

Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Simonsohn, Barbara, 1954- (Author)
Other Authors: Burianová, Milada (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Ikar, 2013
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788024921273
Physical Description: 238 s. : il., 1 mapa ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.
Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788024921273