Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá
Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
Ikar,
2013
|
Edition: | Vyd. 1. |
Subjects: | |
ISBN: | 9788024921273 |
Physical Description: | 238 s. : il., 1 mapa ; 21 cm |
Summary: | Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny. Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti. |
---|---|
Bibliography: | Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík |
ISBN: | 9788024921273 |