Karel Vik : popisný seznam grafického díla - Matějček, Antonín, 1889-1950; Novák, Arthur, 1876-1957 (Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1955)
Celoživotní grafické dílo malíře Vika je roztříděno a popsáno v těchto skupinách: I. Obrazové cykly, II. Iluminované knihy, III. Knihy zdobené původní grafikou, knižní přílohy a soubory drobné grafiky, IV. Užitá grafika, V. Volné listy. Věcnému uspořádání byla dána přednost před chronologickým, protože na větších cyklech pracoval autor mnoho let. Pokud bylo možno zjistit, uvádí se kolikrát byly jednotlivé desky otištěny a zda byly zničeny. Seznam byl uzavřen koncem května 1954, zachycuje 717 listů (mimo nepoužité varianty) a přináší 120 reprodukcí vybraných tak, aby ukázaly umělcův vývoj v každé technice
Obsahuje rejstřík
Keywords: Vik, Karel, -- 1883-1964; obrazové publikace; pictorial works; grafici -- Česko -- 20. století; česká grafika; printmakers -- Czechia -- 20th century; Czech prints