Karel Teige - Srp, Karel, 1958- (Torst : The National Museum of Literature, 2001)
Kniha ukazuje rozsáhlý soubor Teigeových fotomontáží a fotografických koláží, který vytvářel od roku 1934, kdy se stal členem pražské surrealistické skupiny.
Keywords: Teige, Karel, -- 1900-1951; 20. století; výtvarní umělci -- Česko -- 20. století; surrealismus (umění) -- Česko; koláže -- Česko; artists -- Czechia -- 20th century; surrealism (art) -- Czechia; collages -- Czechia; monografie; fotografické publikace; monographs; photographical works