Pohyb v terapii a prevenci dětské obezity

Kniha poskytuje ucelený pohled na problematiku dětské obezity nejen z hlediska pediatrie, ale také tělovýchovného lékařství.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Pastucha, Dalibor, 1976- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2011
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788024740652
Physical Description: 128 s. : il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha poskytuje ucelený pohled na problematiku dětské obezity nejen z hlediska pediatrie, ale také tělovýchovného lékařství.
Publikace je určena všem, kteří se věnují péči o dětské pacienty s obezitou nebo kteří se podílejí na pohybové aktivitě těchto dětí - pediatrům, PLDD, dětským endokrinologům, obezitologům, tělovýchovným lékařům, fyzioterapeutům, lékařům lázeňských zařízení a učitelům tělesné výchovy. Rovněž ji využijí jako učební materiál i studenti oborů zaměřujících se na problematiku pohybu - studenti lékařských fakult, nelékařských zdravotnických fakult, fakulty tělesné výchovy. Čtenář se naučí aktivně zapojit do procesu preskripce pohybové aktivity u dětí s obezitou a pochopí možnosti a výhody komplexní multioborové spolupráce v péči o tyto děti. Kniha dále umožní připravit preventivní program pohybové aktivity pro děti. Dvojbarevná publikace je dobře didakticky doplněna obrázky a tabulkami. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN: 9788024740652