Tvoje dítě jako šance pro tebe

Děti přinášejí svým rodičům radosti, starosti, ale hlavně poučení. Jsou obrovskou životní lekcí pro rodiče, napomáhají jim rozpomenout se na vlastní dětství a poznat určitá životní moudra i vesmírné zákonitosti. Jen je třeba, aby rodiče svoji neopakovatelnou šanci při příchodu dítěte na tento svět n...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Jordánová, Zdeňka, 1956- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Vodnář, 2005
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 8086226646
Physical Description: 332 s. ; 18 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Děti přinášejí svým rodičům radosti, starosti, ale hlavně poučení. Jsou obrovskou životní lekcí pro rodiče, napomáhají jim rozpomenout se na vlastní dětství a poznat určitá životní moudra i vesmírné zákonitosti. Jen je třeba, aby rodiče svoji neopakovatelnou šanci při příchodu dítěte na tento svět nepromarnili, uvědomili si, jak primární rodina a rodinné vztahy ovlivňují budoucí život dětí. A život dítěte začíná již samotným početím, kdy duše vstoupí do fyzického těla. Je třeba zbytečně nezatěžovat děti přehnanou, až sebeobětavou péčí, starostmi a obavami, ale naopak je vychovávat jako svobodné osobnosti, které budou schopny převzít zodpovědnost za svůj život a štěstí do vlastních rukou. Autorka provází rodiče jednotlivými etapami rodičovství - od početí dítěte až do dospělosti potomka. Poukazuje na typické problémy a chyby, kterých se rodiče často dopouštějí ve vztazích ke svým dětem, čímž svým potomkům (neúmyslně) ubližují. Své rady a výklady doprovází ukázkami a příběhy ze svého okolí, velmi otevřeně mluví i o zkušenostech z vlastního života.
Promluvy k rodičům o tom, jak vychovávat a přijímat své dítě, neboť děti nám pomáhají lépe poznat sebe sama a přispívají k našemu osobnímu růstu.
ISBN: 8086226646