Výzkumné metody v pedagogické praxi - Gulová, Lenka, 1965-; Šíp, Radim, 1975- (Pedagogika (Grada), 2013)
Přehled vybraných analytických metod, jež lze využít k výzkumu pedagogické reality (zakotvená teorie, analýza konstituce významů, diskurzní analýza a další).