Základy elektronického zvuku a jeho kreativní zpracování

Krátké seznámení se základními pojmy v oblasti elektronického zvuku následuje kapitola o tvorbě nových originálních zvuků i o imitaci tradičních nástrojů, ruchů a mluveného a zpívaného slova. Další kapitola popisuje vznik, zdroje, modifikace, tvarování a prostředky pro organizování a záznam zvuku el...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kopecký, Pavel, 1949- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze : Akademie múzických umění, 2008
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788073311216
Physical Description: 151 s. : il. ; 21 cm + 1 CD

Cover

Table of contents

Description
Summary: Krátké seznámení se základními pojmy v oblasti elektronického zvuku následuje kapitola o tvorbě nových originálních zvuků i o imitaci tradičních nástrojů, ruchů a mluveného a zpívaného slova. Další kapitola popisuje vznik, zdroje, modifikace, tvarování a prostředky pro organizování a záznam zvuku elektronickou cestou, kapitola čtvrtá obeznamuje s metodickými postupy při tvorbě a úpravách elektronického zvuku. Závěrečná pasáž shrnuje příklady užití elektronických zvuků v domácí a zahraniční audiovizuální tvorbě a seznamuje s literaturou a prameny. Přiložené CD názorně ilustruje zvukem témata probíraná v knize.
Příručka pro práci s elektronickými zdroji zvuku se zabývá jednotlivými procesy a metodami zpracování zvuku v autonomní i audiovizuální tvorbě. Knihu doplňuje CD s názornými zvukovými ukázkami.
Bibliography: Obsahuje bibliografii
ISBN: 9788073311216