Urychlovače vulkanizace - Ducháček, Vratislav, 1941-2018 (Česká společnost průmyslové chemie, místní pobočka Gumárenská skupina Zlín, 2013)
Publikace se zabývá principy a kvalifikací účinku urychlovačů vulkanizace podle jejich chemického složení, jejich fyzikálními a chemickými vlastnostmi, jejich vlivem na vlastnosti kaučukových směsí a pryže s přihlédnutím k použití urychlovačů vulkanizace v jednotlivých druzích kaučuků.
Keywords: gumárenský průmysl; kaučuk; pryž; vulkanizace; rubber industry; rubber; vulcanization; monografie; monographs