Fyzika budoucnosti : jak bude do roku 2100 věda utvářet osud lidstva a náš každodenní život - Kaku, Michio, 1947- (Argo : Dokořán, 2013)
Autor ve své knize do značné míry navazuje na svůj starší titul Fyzika nemožného. V něm zkoumal, kam ještě fyzikální výzkum a jeho aplikace mohou dospět, než narazí na hranice lidských možností či na přírodní zákony. Ve Fyzice budoucnosti podrobněji promýšlí ony uskutečnitelné možnosti v různých oblastech: píše o budoucnosti počítačů, umělé inteligence, nanotechnologie, využívání energetických zdrojů, cestování do vesmíru i o budoucnosti civilizace jako takové. Nakladatelská anotace.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: populárně-naučné publikace; popular works; 21. století; věda -- 21. století; vědecký výzkum -- 21. století; vědecko-technický rozvoj -- 21. století; science -- 21st century; scientific research -- 21st century; scientific and technological development -- 21st century