Gustav Klimt : život a dílo - Partsch, Susanna, 1952- (International Publishing ; Euromedia Group - Knižní klub, 2012)
Rakouský malíř Gustav Klimt vyrostl v nuzných poměrech, ale díky svému talentu se vypracoval na vůdčí uměleckou osobnost své doby. V roce 1897 se stal spoluzakladatelem Wiener Sezession a představitelem Vídeňské secese. Monografie se věnuje vývoji umělce, zrodu jeho „zlatého stylu“, najdeme v ní i kapitolu o Klimtově vztahu k ženám, provázenou jeho erotickými kresbami. Velkolepá výstava „Sen a skutečnost ve Vídni potvrdila význam Klimtova díla pro současnost a jeho trvalou oblibu
Poznámky
Životopisná data
Keywords: Klimt, Gustav, -- 1862-1918; obrazové publikace; monografie; pictorial works; monographs; 19.-20. století; 1877-1918; malíři -- Rakousko -- 19.-20. století; rakouské malířství -- 19.-20. století; secesní umění -- Rakousko; painters -- Austria -- 19th-20th centuries; Austrian painting -- 19th-20th centuries; Art nouveau -- Austria