Gustav Klimt : život a dílo - Partsch, Susanna, 1952- (International Publishing ; Euromedia Group - Knižní klub, 2012)
Rakouský malíř Gustav Klimt vyrostl v nuzných poměrech, ale díky svému talentu se vypracoval na vůdčí uměleckou osobnost své doby. V roce 1897 se stal spoluzakladatelem Wiener Sezession a představitelem Vídeňské secese. Monografie se věnuje vývoji umělce, zrodu jeho „zlatého stylu“, najdeme v ní i kapitolu o Klimtově vztahu k ženám, provázenou jeho erotickými kresbami. Velkolepá výstava „Sen a skutečnost ve Vídni potvrdila význam Klimtova díla pro současnost a jeho trvalou oblibu