Jaroslav Rössler - Birgus, Vladimír, 1954- (Torst, 2001)
Fotografické dílo představitele světové avantgardní fotografie a Devětsilu, ve kterém jsou uplatněny prvky abstraktního umění a konstruktivismu.
Keywords: Rössler, Jaroslav, -- 1902-1990; 20. století; fotografové -- Česko -- 20. století; umělecká fotografie -- Česko; photographers -- Czechia -- 20th century; artistic photography -- Czechia; monografie; fotografické publikace; monographs; photographical works