Jaroslav Rössler - Birgus, Vladimír, 1954- (FotoTorst, 2001)
Fotografické dílo představitele světové avantgardní fotografie a Devětsilu, ve kterém jsou uplatněny prvky abstraktního umění a konstruktivismu.