Ochrana ovzduší (Státní zemědělské nakladatelství, 1969)
Časopis se zabývá problematikou znečišťování ovzduší, vznikem emisí, negativními vlivy imisí na prostředí, výzkumem, prevencí znečišťování ovzduší, likvidací popílků a ostatních zachycených látek, ekonomikou a řízením ovzduší. Vědeckotechnický dvouměsíčník s federální působností.
Původně časopis vycházel jako příloha časopisu Vodní hospodářství. Řada B, od 1987 vycházel samostatně
Podnázev do května 1992: vědeckotechnický dvouměsíčník ministerstva životního prostředí ČR a Slovenské komise pro životní prostředí
Keywords: ochrana životního prostředí -- Československo; ochrana ovzduší -- Československo; environmental protection -- Czechoslovakia; air quality management -- Czechoslovakia; odborné časopisy; professional journals