Ochrana ovzduší (Státní zemědělské nakladatelství, 1969)
Časopis se zabývá problematikou znečišťování ovzduší, vznikem emisí, negativními vlivy imisí na prostředí, výzkumem, prevencí znečišťování ovzduší, likvidací popílků a ostatních zachycených látek, ekonomikou a řízením ovzduší. Vědeckotechnický dvouměsíčník s federální působností.