Starověké kultury Předního východu - Garbini, Giovanni, 1931- (Umění světa, 1971)
Historie výtvarného umění na území Předního východu od 7. tisíciletí do 5. st. př. n. l. je zasazena do širších kulturních souvislostí tehdejších civilizací. Čelný italský odborník pojednává zvlášť o Mezopotámii, o okrajových teritoriích (na nichž se rozvíjela především syrsko-palestinská, perská, anatolská i chetitská a foinická tvorba) a o Egyptě. Kniha je vybavena 226 skvělými barevnými i černobílými vyobrazeními.