Kalokagathie - fórum výchovy ke zdraví XIV Benešov u Prahy, 15.-17.4.2011 : sborník příspěvků : akreditace MŠMT ČR 9004/2009-25-163 - Kachlík, Petr, 1966- (Masarykova univerzita, 2012)
Obsahuje: Sborník příspěvků z celorepublikové konference o výchově ke zdravému životnímu stylu "Kalokagathie - fórum výchovy ke zdraví XIV" v elektronické podobě: Tematické okruhy: 1. Zdraví: Ochrana a podpora zdraví z pohledu WHO v ČR a na Slovensku, aktuality ZDRAVÍ 21, MŠMT a výchova ke zdraví, zdravotní stav populace ČR, orální zdraví, výživa v praxi, dopravní výchova, anafylaktická reakce, očkování a cestovní medicína, první pomoc, hygiena školního prostředí, psychosomatika, příklady dobré praxe, výchova ke zdraví a vzdělávání pedagogů; 2. Etika a zdraví: Emoční a sociální kompetence v etické výchově; 3. Návykové látky: Drogová situace v ČR a na Slovensku, návykové chování, preventivní aktivity; 4. HIV/AIDS: Epidemiologická situace, edukační materiály, preventivní aktivity, projekty Hrou proti AIDS, Mezi nimi; 5. Sexuální výchova: Ochrana reprodukčního zdraví, prevence rakoviny prsu, internet a ochrana dětí, celosvětový průzkum reprodukčního chování, prenatální vývoj a výživa; 6. Sociálně patologické jevy: Životní styl dnešní mládeže, rizikové chování, komunikační média a ochrana dětí; 7. Prezentace metodických materiálů, projektů a programů podpory zdraví, společností a nakladatelství, jejichž materiály souvisejí s výchovou ke zdraví, práce s interaktivní tabulí; 8. Mezi nimi: Film věnovaný problematice HIV/AIDS.
Název z disku; označení vyd. a údaje o počtu výt. z tiráže publikace v elektronické podobě
Pod názvem na disku: VÚP - Výzkumný ústav pedagogický, MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Nad názvem na přední s. krabičky: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta
300 ks
Publikace přímo souvisí s náplní výzkumného záměru MŠMT ČR na období 2007-2013 "Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání", id.č. MSM0021622443, realizovaného na PdF MU
Keywords: Zdraví 21 (program); zdravotní programy -- Česko; výchova ke zdraví -- Česko; podpora zdraví -- Česko; ochrana zdraví -- Česko; péče o zdraví -- Česko; health programs -- Czechia; health education -- Czechia; health promotion -- Czechia; health protection -- Czechia; health programs; sborníky konferencí; CD-ROM; abstrakta; proceedings of conferences; abstracts