Kalokagathie - fórum výchovy ke zdraví XIV Benešov u Prahy, 15.-17.4.2011 : sborník příspěvků : akreditace MŠMT ČR 9004/2009-25-163 - Kachlík, Petr, 1966- (Masarykova univerzita, 2012)
Obsahuje: Sborník příspěvků z celorepublikové konference o výchově ke zdravému životnímu stylu "Kalokagathie - fórum výchovy ke zdraví XIV" v elektronické podobě: Tematické okruhy: 1. Zdraví: Ochrana a podpora zdraví z pohledu WHO v ČR a na Slovensku, aktuality ZDRAVÍ 21, MŠMT a výchova ke zdraví, zdravotní stav populace ČR, orální zdraví, výživa v praxi, dopravní výchova, anafylaktická reakce, očkování a cestovní medicína, první pomoc, hygiena školního prostředí, psychosomatika, příklady dobré praxe, výchova ke zdraví a vzdělávání pedagogů; 2. Etika a zdraví: Emoční a sociální kompetence v etické výchově; 3. Návykové látky: Drogová situace v ČR a na Slovensku, návykové chování, preventivní aktivity; 4. HIV/AIDS: Epidemiologická situace, edukační materiály, preventivní aktivity, projekty Hrou proti AIDS, Mezi nimi; 5. Sexuální výchova: Ochrana reprodukčního zdraví, prevence rakoviny prsu, internet a ochrana dětí, celosvětový průzkum reprodukčního chování, prenatální vývoj a výživa; 6. Sociálně patologické jevy: Životní styl dnešní mládeže, rizikové chování, komunikační média a ochrana dětí; 7. Prezentace metodických materiálů, projektů a programů podpory zdraví, společností a nakladatelství, jejichž materiály souvisejí s výchovou ke zdraví, práce s interaktivní tabulí; 8. Mezi nimi: Film věnovaný problematice HIV/AIDS.