Uloupené dílo : román z průmyslového života - Baťa, Jan Antonín, 1898-1965 (Lusitanica, 2012)
Třetí svazek unikátní edice bohatého a dosud nepublikovaného literárního odkazu vynikajícího československo-brazilského průmyslníka. Je vlastně románovou biografií podniku ve Zlíně a jeho hlavních protagonistů. Zahrnuje rozsáhlé období historie podniku v letech cca 1900 - 1945, tedy od počátků jeho průmyslové činnosti, přes období růstu navzdory všem krizím a historickým zvratům, až po ten konečný, který mu teprve zasadil smrtelnou ránu v podobě znárodnění. Nezaměnitelný a rázovitý Baťův styl psaní již čtenáři znají. Opět určitě nebudou zklamáni svižným vyprávěním s prvky zemitého jihomoravského dialektu