Praha našeho věku : čtvero knih o Praze : architektura, sochařství, malířství, užité umění - Benešová, Marie, 1920-2007 (Panorama, 1978)
Závěrečný svazek kolektivního díla o uměleckohistorickém vývoji Prahy zachycuje výtvarné dějiny města od secese k výstavbě Prahy jako hlavního města republiky, počátky funcionalismu a konstruktivismu, úsilí o moderní užité umění ažpo obnovu stavebních památek pro nové účely po r. 1948 a současnou výstavbu.
Obsahuje rejstříky
Keywords: 20. století; architektura -- Praha (Česko) -- 20. století; sochařství -- Praha (Česko) -- 20. století; malířství -- Praha (Česko) -- 20. století; užité umění -- Praha (Česko) -- 20. století; architecture -- Prague (Czechia) -- 20th century; sculpture -- Prague (Czechia) -- 20th century; painting -- Prague (Czechia) -- 20th century; applied arts -- Prague (Czechia) -- 20th century; Praha (Česko) -- dějiny umění -- 20. století; Prague (Czechia) -- history of art -- 20th century