Praha našeho věku : čtvero knih o Praze : architektura, sochařství, malířství, užité umění - Benešová, Marie, 1920-2007 (Pragensia, 1978)
Závěrečný svazek kolektivního díla o uměleckohistorickém vývoji Prahy zachycuje výtvarné dějiny města od secese k výstavbě Prahy jako hlavního města republiky, počátky funcionalismu a konstruktivismu, úsilí o moderní užité umění ažpo obnovu stavebních památek pro nové účely po r. 1948 a současnou výstavbu.