Výroba nábytku : tvorba a konstrukce - Halabala, Jindřich, 1903-1978 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975)
V publikaci, která se snaží o ucelený přehled vlivů a problémů souvisejících s tvorbou a vývojem nábytku, nedošlo po obsahové stránce v druhém vydání k větším změnám. Ve snaze o lepší návaznost textu a obrázků autor pouze některé pasáže přeskupil a výměnil většinu fotografií za nové, aby názorněji dokumentoval výkladovou část
Keywords: nábytek; výroba nábytku; nábytkový design; historický nábytek; dějiny nábytku; furniture; furniture production; furniture design; historic furniture; history of furniture; monografie; monographs